Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Voorkom zadelpijn; doe de Bike Totaal zadelmeting

Nooit meer zadelpijn met het juiste zadel

Kies het juiste fietszadel

Tijdens een fietstocht is bijna niets zo vervelend als zadelpijn. Gelukkig kan de Bike Totaal vakman u helpen om het perfecte zadel te vinden. Wat voor de een namelijk werkt, kan voor de ander juist zadelpijn opleveren. De pijn kan komen door bijvoorbeeld een te smal, te breed, te zacht of te hard zadel.

Laat uw zadel goed afstellen

Ook een goede afstelling van het zadel is belangrijk; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en
eventueel wat gekanteld. Uw vakman zorgt ervoor dat dit goed afgesteld wordt om zo het meeste plezier uit uw fiets en zadel te halen.


Fietszadel keuzehulp

Een goed zadel is voor iedereen anders. Een universeel zadel waarmee iedereen tevreden is bestaat helaas niet. Er zijn niet alleen diverse merken, maar ook verschillende types en vormen. Ze worden als volgt verdeeld:

Dames- en herenuitvoering

Een vrouwenzadel is over het algemeen iets breder dan een mannenzadel. Dit vooral omdat het bekken van een vrouw relatief breder is en zij vaak enkele centimeters korter zijn.

Uitsparing in het zadel

Hoe verder uw bekken naar voren is gekanteld (mede door de fietshouding) hoe meer druk er ontstaat op uw schaambeen. Deze druk wilt u zoveel mogelijk naar de zitbotjes hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is het raadzaam te kiezen voor een zadel met een uitsparing.

Smal of breed zadel

De kanteling van uw bekken heeft ook invloed op de breedte van uw zadel. Ook telt de afstand van uw zitbotjes hier mee. Hoe verder uw bekken naar voren gekanteld staan, hoe smakker het zadel kan zijn. Wielrenners, triatlonfietsers en andere sportieve fietsers zullen gewoonlijk een smaller zadel hebben door hun sportieve houding.  

Zadel voor MTB

Voor mountainbikers zijn een aantal zaken belangrijk wat betreft het zadel. Een zacht mountainbike-zadel kan aangenaam lijken, terwijl u juist meer steun heeft aan een relatief hard zadel. Ook hierbij heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een zadel met opening. Deze neemt de druk op het zitvlak grotendeels weg en zorgt voor extra comfort. Ook is het handig rekening te houden dat het zadel een goede schok-absorptie heeft.

Zadels voor specifieke klachten

Er zijn ook zadels voor specifieke klachten Denk aan: verdoofd gevoel in het kruis, tintelingen, pijnlijke spieren, pijn na een half uur fietsen, pijn in de rug etc. Mocht u specifieke klachten hebben benoem deze dan altijd bij uw Bike Totaal fietsenwinkel. Zij kunnen u het beste adviseren over het beste zadel.

Bekijk al onze fietszadels 

Doe de Bike Totaal zadelmeting

Voorkom zadelpijn met de Bike Totaal zadelmeting

Om erachter te komen welk zadel het beste bij u past, kijkt uw Bike Totaal vakman met een meetsysteem naar de afstand tussen uw zitbeenderen. Dit bepaalt voor een groot deel welk zadel het beste bij u past. Mocht u specifieke klachten hebben, bijvoorbeeld met uw rug, benoem deze dan altijd bij het gesprek. Zo kan er een gedegen advies uitgebracht worden op basis van de meting en uw informatie.

Bekijk hier een video over hoe de zadelmeting precies werkt. 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen